Ειδικά Έργα

Κάθε έργο με νερό είναι ξεχωριστό. Ως προς το σχεδιασμό, το μέγεθος, τις απαιτήσεις, τους περιορισμούς, το ζητούμενο σκοπό. Είναι ακριβώς αυτός ο σκοπός που έχει τη μεγαλύτερη σημασία.

Άλλα σιντριβάνια δημιουργούνται για να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής σε μια πόλη, άλλα για την βελτίωση της τοπικής οικονομίας, άλλα για να προσελκύσουν τουρισμό, άλλα για να συμπληρώσουν ένα υπέροχο πάρκο.

Είμαστε δίπλα σας, να σχεδιάσουμε το τέλειο υδάτινο στοιχείο για την εφαρμογή και τον σκοπό που θέλετε.

Καλοσχηματισμένοι Όγκοι Νερού

Σε κάθε εμπορικό έργο το νερό είναι απαραίτητο στοιχείο. Στο Golden Hall, η δημιουργία ενός αρχιτεκτονικού σχεδιασμού σιντριβανιού με πλούσιους όγκους νερού έχει ταιριάξει απόλυτα με το επιβλητικό εμπορικό κέντρο.

Το συγκεκριμένο σιντριβάνι λειτουργεί ανελλιπώς από το 2008 χωρίς την παραμικρή βλάβη.

Golden Hall

Ελλάδα

Al Shaheed Park

Kuwait

Οπτικά Εφέ με Νερό

Έξυπνα, ενδιαφέροντα εφέ νερού που κινούν την περιέργεια και προκαλούν το μυαλό. Σε αυτό το σιντριβάνι στο Κουβέιτ, το νερό φαίνεται να σπρώχνει ψηλά βράχους δημιουργώντας μια ενιαία, πλούσια αφρισμένη επιφάνεια.

Γιγάντια Πλωτά Σιντριβάνια

Σε πολλές παραθαλάσσιες και παράκτιες πόλεις οι δήμοι επιλέγουν να βελτιώσουν την εικόνα της περιοχής με πλωτά σιντριβάνια που φτάνουν ακόμα και τα 100 μέτρα σε ύψος. Στο Batumi, δημιουργήσαμε ένα πλωτό σύστημα το οποίο δημιουργεί έναν γιγάντιο, καλοφωτισμένο πίδακα, ορατό σχεδόν από κάθε σημείο της πόλης.

Batumi Floating Fountain

Georgia

Ολυμπιακοί Αγώνες 2004

Ελλάδα

Έργα Εθνικού Κύρους

Σε κάθε σημαντικό έργο εθνικής σημασίας, η Fontana καλείται να δημιουργήσει τα ανάλογου επιπέδου σιντριβάνια. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας συνεργαστήκαμε με τους κορυφαίους αρχιτέκτονες και δημιουργήσαμε πολυάριθμα στοιχεία νερού σε απόλυτη οπτική συνέχεια με τα στάδια & τις εγκαταστάσεις.

Αλληλεπίδραση με τον Άνθρωπο

Για ένα παιδί, μια από τις πιο όμορφες εμπειρίες είναι να περπατάει και να παίζει μέσα σε ένα υποδαπέδιο σιντριβάνι. Από τα μικρότερα, μέχρι τα πλουσιότερα τέτοια έργα, η προσθήκη τεχνολογίας με την οποία το σιντριβάνι αλληλοεπιδρά με τους ανθρώπους σε πραγματικό χρόνο, μετατρέπει την εμπειρία σε μαγική.

Cineccitta Studios

Italy

Mall of Qatar

Qatar

Αναβάθμιση Εμπορικών Έργων

Το υδάτινο στοιχείο σε ένα εμπορικό έργο συμπληρώνει και αναβαθμίζει την εμπειρία του επισκέπτη. Στο Mall of Qatar, το εμπορικό κέντρο με τα περισσότερα υδάτινα στοιχεία στην μέση ανατολή, κατασκευάσαμε το μεγαλύτερο σιντριβάνι WaterShow σε εσωτερικό χώρο στον κόσμο. Σχεδιάσαμε ειδικά ακροφύσια και φωτιστικά ώστε να δημιουργούνται καλοφωτισμένοι πίδακες από το έδαφος μέχρι την κορυφή του κτιρίου, χωρίς όμως να δημιουργείται θόρυβος και να βρέχονται οι επισκέπτες, ενώ απολαμβάνουν το θέαμα μέρα και νύχτα.

Αναβάθμιση Ποιότητας Ζωής

Πέρα από την ευεργετική επίδραση στο μικροκλίμα της περιοχής, ένα σιντριβάνι αναβαθμίζει ριζικά την ποιότητα ζωής των κατοίκων. Προσθέτει ζωή και γίνεται πόλος έλξης για οικογένειες και ανθρώπους κάθε ηλικίας. Στο συγκεκριμένο έργο μας στην Ρωσία, εκατοντάδες πίδακες νερού βγαίνουν από το έδαφος, πότε σε ήρεμες αρχιτεκτονικές μορφές και πότε σε δυναμικές χορογραφίες φωτισμού και νερού, αποτελώντας σημείο αναφοράς για την πόλη.

Museon Park of Arts

Russia

Astana Monument

Kazakhstan

Σιντριβάνια – Μνημεία

Κάποια σιντριβάνια έχουν έναν ιδιαίτερο σκοπό να εκπληρώσουν: Να αποτελέσουν Μνημεία. Πρέπει να αναδεικνύουν την κλασσικότητα, την καλαισθησία, την ιστορία και το μέλλον μιας πόλης ενώ ταυτόχρονα να λειτουργούν κάτω από αντίξοες συνθήκες για δεκαετίες και ακόμα περισσότερο. Αυτό ακριβώς πετύχαμε στην Αστάνα του Kazakhstan, με μια σειρά από σιντριβάνια για τα οποία λάβαμε επαίνους από την τοπική αυτοδιοίκηση.

Δημιουργία Συναισθημάτων

Χρώμα, νερό, φως, φωτιά, καπνός και μουσική σε μια καλά ενορχηστρωμένη χορογραφία, προγραμματισμένη σε επίπεδο χιλιοστού του δευτερολέπτου. Η συνταγή για τη δημιουργία συναισθημάτων και αναμνήσεων που κρατάνε μια ζωή.

Atlas Capital Mall

Montenegro